HOME > DOEN >Wijn tocht in combinatie met Bitola, de stad van de Consuls

DOEN

Wijn tocht in combinatie met Bitola, de stad van de Consuls

+38970212117
kliment.naumov@gmail.com

Macedonië heeft een zeer rijke traditie als wijnproducent. Talrijke archeologische vondsten bewijzen de affiniteit van de mensen, die vanaf de oudheid op dit land hebben geleefd, om druiven te telen en deze "Nectar van de goden" met veel genegenheid te produceren. Tijdens de tocht gaan we de grootste en de beste wijnmakerij (Tikves) in ons land bezoeken, gelegen bij de stad Kavadarci bekend om de grootste wijngaarden en beste kwaliteit van druiven. De intensieve geur van de Macedonische wijnen is een gevolg van de combinatie van de invloed van de Middellandse Zee en van het continentaal klimaat, die zorgen voor lange en zonnige dagen. Vandaag heeft Macedonië ongeveer 30.000 hectare wijngaarden, die een aanzienlijke hoeveelheid druiven van hoge kwaliteit voortbrengen. De laatste paar jaar heeft dit kleine land zich op de internationale markt een plaats veroverd met diverse soorten exclusieve wijn, die met trots het label "Made in Macedonia" dragen.

 

 

Tijdens de wijntocht gaan we eerst naar Bitola, de stad van de consuls, bezoeken. De oude naam van Bitola is Monastir - "een plek om te overnachten". Deze stad heeft een lange geschiedenis, getuige de ruïnes van de beroemde stad Heraclea Lyncestis die ooit aan de belangrijke Romeinse weg de Via Egnatia lag.

 

 

Door de eeuwen heen is het altijd al een belangrijk handelscentrum geweest. Gedurende de lange heerschappij van het Ottomaanse Rijk wordt deze stad een belangrijk administratief en diplomatiek centrum met tal van Europese consulaten. Bitola had zijn hoogtepunt tegen het einde van de 19e eeuw en vandaag de dag is het een belangrijke stad (ca. 100.000 inwoners) in het zuidwesten van Macedonië.

 

 

Vertrek 08:00 uur

Terugkeer in het hotel: rond 18:00

 

 

Bij de prijs inbegrepen:

1. Transfer

2. Entree gelden

3. Lunch

4. Professionele gids.