HOME > DOEN >Ohrid City Tour

DOEN

Ohrid City Tour

Makedonski Prosvetiteli No 5
+389 70 35 28 29
elidaturs@yahoo.com

Ohrid is een van de belangrijkste steden op het gebied van cultuur. Met het mooie blauwe meer en de bergen Galicica is dit is de meest bezochte toeristische stad in Macedonië. Alstublieft, luister naar het verhaal van Ohrid van een professionele toeristische gids. Leer over de beschavingen die hier woonden en de oude gebouwen en kerken.


Start van de Tour vanaf het stadsplein.


De tour begint bij "Dolna Porta", de ingang van de oude stad, vlak bij twee kleine kerken - St. Nikola en St. "Bogorodica Bolnicki". U ziet wat van de oude en nieuwe architectuur van Ohrid, waarvan het Robevci huis het landschap domineert. Tegenwoordig biedt het huis onderdak aan het museum van Ohrid, welke er voor zorgt dat de belangrijkste archeologische ontdekkingen van Ohrid en omgeving veilig zijn. Vervolgens brengen we een bezoek aan Sint Sofia, het voormalige aardsbisdom van Ohrid. Deze kerk uit de twaalfde eeuw heeft een indrukwekkende bouw en fresco's, Byzantijnse stijl van schilderingen ontwikkeld in de voormalige hoofdstad, Constantinopel. In deze tour worden de leeftijden gemixt, dit omdat Ohrid een van de weinige steden is met continue leven.


- Bezoek het oude theater, gebouwd in 200 voor Christus. Per ongeluk ontdekt en nieuw leven ingeblazen vandaag opnieuw voor toneelstukken en concerten.


- Bezoek de Kerk "Bogorodica Perivleptos" van de 13e eeuw, die de mogelijkheid biedt om een ​​nieuwe stijl van de Byzantijnse schilderkunst te bewonderen. U krijgt de mogelijkheid om de galerie van iconen, die een interessante collectie van iconen uit de 11e tot de 19e eeuw bevat, te bezoeken.


- Bezoek Plaosnik - een plaats die een geestelijk en cultureel galop van de stad Lyhnidos (Ohrid) is een oude Slavische kerk en school, die werd herbouwd in 2002 naar het voorbeeld van het oude heiligdom. Er zijn ook overblijfselen van twee vroeg-christelijke basilieken die indrukwekkende mozaïeken hebben.


- Bezoek Samuel's Fort, dit is een fort die de stad domineert.


De tocht gaat verder naar de kerk St. Jovan Kaneo. De kerk St. Jovan Kaneo is gelegen op een plaats van waar u een prachtig uitzicht heeft over de hele stad, het meer met de hele kustlijn, de Macedonische en Albanese kant en de dominerende bergen.


- We keren terug naar het centrum van de stad, wandelen door de Bazaar van Ohrid, waar u de mogelijkheid krijgt om de beroemde Ohrid parel te kopen.De prijs voor deze tour is: 50 euro voor het inhuren van een gids per dag, de prijs is hetzelfde voor individuen als voor groepen. De entree van de kerken St. Sophia ( 2 euro ) en de kerk Bogorodica Perivleptos ( 2 euro ) is niet bij de prijs inbegrepen.
booking