HOME > DOEN >Nationaal Park Galicica en Prespa meer

DOEN

Nationaal Park Galicica en Prespa meer

+38970212117
kliment.naumov@gmail.com

Het Galicica national Park ligt tussen de twee Balkan parels, de meren van Ohrid en Prespa. Het landschap van het park is prachtig. Er is een rijk aanbod van unieke planten. Met zijn 800 verschillende soorten, waarvan 11 inheemse en met zijn specifieke morfologische vorm, is dit park is uitgeroepen als een van de 7 mooiste natuurparken in de wereld.

 

Tijdens de tocht heeft u een magnifiek uitzicht over het meer van Ohrid. Aan de overzijde rijzen de Albanese bergen boven de nevel uit die op warme dagen boven het meer hangt. Als de wind uit de bergen opsteekt, kan het uitzicht over het 366 km2 grote meer kraakhelder zijn. Tijdens de tocht gaan we door de bossen wandelen. Een korte wandeling van 1 uur naar de bergpas Livada (1568 m), de waterscheiding tussen het Meer van Ohrid en het Prespa Meer. Vanaf de kam van het Galicica gebergte hebben we een prachtig panorama uitzicht over het meer van Ohrid. Een aantal minuten later zien we aan de andere kant van de berg het andere, op +/- 850 m boven de zeespiegel gelegen meer van Prespa.

In het Macedonische deel van het meer ligt een onbewoond eiland, Golem Grad, dat eertijds kloosterlingen herbergde. Het is het enige eiland van Macedonië en staat bekend om zijn slangen populatie. Het is een onderdeel van het Nationaal Park Galičica. De oostelijke oever van het meer heeft zandstranden en het daarbij behorende toerisme.

 

 

Hierna rijden we naar de oostzijde van het Prespameer, naar het kleine klooster van Georgius in Kurbinovo, met bijzondere fresco’s uit 1191 die tot de mooiste van het land gerekend worden. Voor Kurbinovo maken we een tussen stop in het dorp Podmocani om een ethologisch museum te bezoeken. De eigenaar van het museum heeft zijn hele leven gewijd aan een verzameling van klederdrachten van verschillende gebieden van Macedonië. Terug naar Ohrid via Resen, een klein stadje 40 km vandaan.

Inbegrepen

 


 

  1. Transfer

  2. Entrée gelden

  3. Lunch

  4. Gids

 

 

Vertrek 08.00 uur

Terug 19.00 uur