HOME > DOEN >Het wandelpad van de apostel Paulus Jablanitsa Berg

DOEN

Het wandelpad van de apostel Paulus Jablanitsa Berg

+38970212117
kliment.naumov@gmail.com

Het wandelpad van de apostel Paulus Jablanitsa Berg


Wandelen langs het bos van de Jablanića Berg. In het natuurgebied van Jablanića zijn de mooiste beukenbomen in Macedonië te vinden. De wandeltocht begint bij het dorp Vevtsjani dat is gelegen onder het massief van Jablanitsa Berg. ‘S morgens vroeg wordt u per bus naar het dorp gebracht en dan nog een transfer per jeep of mini naar de plaats “Jankov Kamen” genoemd.

Jankov Kamen is een mooie picknick plaats met een water accumulatie van de recente periode. Er is ook een mooi berg huis in het jachtgebied van Vevcani, waar u gebruik kunt maken van het toilet. Na een kleine pauze bij Jankov Kamen begint u met wandelen langs de beukenbomen naar de plaats Livada.

Livada is gelegen onder een van de gletsjer meren in het natuurgebied van de Jablanitsa Berg. Tijdens de feestdagen van Heiligen Peter en Paulus de Apostolen (12e en 13e juli), gaan de gelovigen van het dorp Vevtsjani daar naar toe om te overnachten. Men gelooft dat apostel Paulus tijdens zijn reis naar Rome, ziek werd en verbleef daar enkele dagen om beter te worden. We gaan hier een pauze van anderhalf uur maken om een lichte snack te eten en beetje water te drinken. Na de pauze gaan we verder naar boven lopen.


Het laatste gedeelte van de wandeling naar boven is het moeilijkste, want we beklimmen het op 300 meter hoogte gelegen gletsjer meer “Lokva” genoemd. Er is een heel mooi uitzicht over de vlakte van de regio Struga. Hier gaat u de hoogte van 2000 meter bereiken. Boven gaat u een geweldig moment voor mooie foto’s hebben. Na de foto seance loopt u naar beneden naar de Schaapskooi via Livada. Daar krijgt u de kans om schapenmelk en kaas te proeven, echte natuurlijke producten van de herders.

Na het bezoek van de Schaapskooi (“Batsjilo”) gaat u door wandelen naar de “Jankov Kamen” plaats om te lunchen. U word toegejuicht met de lekkerste specialiteiten uit het gebied. U gaat de unieke Vevtsjani goulash en zelfgemaakte worst “Loekanka” proeven, de zelfgemaakte wijn drinken, en nog veel meer voedsel wordt geserveerd op de tafel.

Na de lunch gaat u naar benede,n naar Vevtsjani lopen, waar het vervoer zal wachten om u terug naar uw accommodatie te brengen.


Inbegrepen


  1. Transfers Hotel-Vevtsjani-Jankov Kamen-Vevtsjani-Hotel

  2. Licht snack en lunch (verschilende specialiteiten uit het gebied)

  3. Drankjes (water 2 l, en nog een drankje bij de lunch )