HOME > DOEN >Eeuwig Ohrid

DOEN

Eeuwig Ohrid

+38970212117
kliment.naumov@gmail.com

Bekend als centrum voor cultuur, kunst en onderwijs in de Slavische wereld, heeft Ohrid zijn wortels in de 10e eeuw v.Chr, in het gebied dat bekend staat als Desaretia, onder de naam Lichnidos (de stad van licht) wordt het in de oudheid een belangrijk handelscentrum. Deze kleine stad is altijd interessant geweest voor verschillende veroveraars en koningen, zoals de legendarische Kadmos, die het gebouwd heeft, Filips II van de Macedoniërs, die het veroverd en herbouwd heeft en Alexander de Grote, die hier graag vertoefde. Om Ohrid is gestreden door antieke Macedoniërs, Romeinen, Ostrogoten, Slaven, Byzantijnen, Ottomanen en bijna alle Balkanvolkeren.

 

 

In de 9e en 10e eeuw voor Christus wordt Ohrid de zetel van de Slavische geletterdheid als de heilige Kliment de eerste pan-Slavische universiteit in Europa opricht en het cyrillische alfabet bedenkt.

Als een belangrijk christelijk pelgrim plaats wordt Ohrid een punt waar nieuwe stijlen van fresco schilderen (de eerste kenmerken van de Renaissance in 1295), zeldzame iconostases (het klooster St. Naum) werden gevonden, alsmede specifieke kerkelijke architectuur (St. Kliment, St. Sofia, St. Jovan Kaneo, enz.).

Met 365 kerken volgens de verhalen en legendes tijdens de middeleeuwse periode, en met meer dan 50 kerken die vandaag in gebruik zijn aan de kust van een van de mooiste natuurlijke schoonheden – het meer van Ohrid - is Ohrid met meer dan 20.000 bedden in hotels en privé accommodaties de belangrijkste Macedonische toeristische bestemming.

In 1980 zijn de stad en het meer op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO- geplaatst.

 

 

1. Transfer

2. Entreegelden;

3. Lunch

4. Professionele Nederlandstalige gids

 

 


Vertrek om 09.30 uur
Terug om 15.00 uur