HOME > DOEN >Dagtocht naar Skopje, De Macedonische Feniks

DOEN

Dagtocht naar Skopje, De Macedonische Feniks

+38970212117
kliment.naumov@gmail.com

De hoofdstad Skopje is tevens de grootste stad in de Republiek Macedoniƫ, met ongeveer 800.000 inwoners. Het is zonder twijfel het belangrijkste politieke, culturele, economische en academische centrum in het land.

 

 

De eerste geschriften (uit de Romeinse periode) maken melding van een stedelijke unie op dezelfde plaats, langs de rivier de Vardar, het zo geheten Skupi. Het is een stad met een rijke en zeer bewogen geschiedenis, Skopje is er in geslaagd om als een feniks tweemaal uit zijn as te verrijzen, na de twee verwoestende aardbevingen (in de jaren 518 en 1963).

 

 

Skopje heeft zich in de afgelopen 50 jaar het meest ontwikkeld, een periode van grote groei in de metaal-, chemische, textiel-, leer- en grafische industrie. Naast de snelle industrialisatie van Skopje heeft de ontwikkeling van handel, verkeer, het bankwezen, cultuur en sport voor een extra dimensie gezorgd. En tenslotte heeft deze stad zich in de laatste 20 jaar bewezen als zonder twijfel een van de meest stuwende stedelijke centra op het Balkan schiereiland..

 

 

Skopje, en vooral het stadscentrum, herbergt interessante bezienswaardigheden die zorgvuldige aandacht verdienen: het oude station, (een herinnering aan de aardbeving van 1963) het archeologisch museum, het huis ter herinnering aan Moeder Theresa (Agnes Gonxha Bojaxhiu, winnares van de Nobelprijs voor de vrede in 1979, geboren in Skopje in 1910), het plein Macedoniƫ met talrijke monumenten, de stenen brug, het Holocaust Museum, de oude bazaar, de kerk St. Spas met de prachtige uit hout gesneden iconostase (19e eeuw), de Daut Pasha Hamam, nu een kunstgalerie, een van de grootste en mooiste voorbeelden van de stedelijke Ottomaanse architectuur op de Balkan, Kapan An, (15e eeuw), de Mustafa Pasha Moskee (15e eeuw), enz.

 


 

  1. Transfer per bus

  2. Entree gelden

  3. Lunch

  4. Gids

 

 

Vertrek om 08.00 uur

Terug om 19.30 uur