HOME > DOEN >Boot tocht naar het klooster van St. Naum

DOEN

Boot tocht naar het klooster van St. Naum

+38970212117
kliment.naumov@gmail.com

Het klooster St. Naum is zonder twijfel een wonderbaarlijke plek. Gelegen aan de bronnen van de rivier de Crni Drim (die bij de stad Struga het meer verlaat), ligt dit kloostercomplex als onderdeel van het Nationaal Park Galičića in een heel beschermd gebied. Het kristalheldere bronwater weerspiegelt zowel de plantengroei in de omgeving als de hoge toppen van de prachtige bergen in de verte.

 

Gebouwd op de rotsachtige heuvel pal boven het meer is het klooster van St. Naum een van de mooiste bedevaartplaatsen in Macedonië. Aan het einde van de 9e eeuw koos St. Naum zelf voor deze nobele wildernis om zijn ongelooflijke missie voort te zetten die diende tot verlichting van de lokale gemeenschap in de donkere middeleeuwen. Hij werd beschouwd als een genezer en een wonderdoener, wat op verschillende fresco's in de grafkapel is uitgebeeld. De kerk zelf is gewijd aan de Aartsengelen Michaël en Gabriël en in de kerk bevinden zich een unieke barokke iconostase en fresco's met geschilderde klederdrachten uit het einde van de 18e eeuw.

 

 

Tijdens de vaar kunt u genieten van het uitzicht over de kust van Het meer van Ohrid, de zomerresidentie van president Tito (Josip Broz Tito 1892-1980), de Baai van de Botten (museum aan het water en archeologische opgravingen plaats) en een unieke kerk van de heilige Moeder Zaumska (13e eeuw). Tijdens de reis maken wij een stop in de Baai van de Botten om deze buitengewone archeologische attractie aan het water te bezoeken, die pas onlangs voor het publiek opengesteld is. Het is een gloednieuwe expositie met een reconstructie van de prehistorische paalwoningen op het water (12e – 7e eeuw voor Christus). Dit complex omvat ook de overblijfselen van het Romeinse militaire check point uit de 2e eeuw voor Christus.

 


 

  1. Varen per boot, van Ohrid naar St. Naum en terug naar Ohrid
  2. Entrees in Het Klooster kerk van St. Naum, Baai van de Botten
  3. Lunch
  4. Gids

 

Hele dagtocht