HOME > DOEN >Albanie rond het meer tour

DOEN

Albanie rond het meer tour

+38970212117
kliment.naumov@gmail.com

Albanie, rond het meer


Tot het jaar 1992 Albanie was een gesloten land, niemand kon binnen komen en niemand naar buiten. Aan de andere kant van het Meer van Ohrid ligt het schiereiland van Lin. Dat is een plaats met een hele oude geschiedenis. Het lijkt of de tijd lang geleden is gestopt. Er zijn huizen en wegen van steen gebouwd. Dit is een unieke kans om een echt oud en authentiek dorp te bezoeken. Op de top van de schiereiland is een vroege christelijke bazilika te vinden. Dezelfde bouwers hebben de vroeg christelijke kerk in Ohrid gebouwd.


U kunt een groot verschil merken tussen deze twee dicht bij, maar heel verre landen. Na ongeveer 20 km is Pogradec gelegen. De enige Albanese stad aan de oevers van het Meer van Ohrid. Aan de weg naar de stad kunt u de vis verkopers zien, hoe ze zwaaien met de vissen en de palingen en wachten om iemand iets te verkopen. De naam van Pogradec vertaald betekent stad onder de stad, en is een plek met een hele oude geschiedenis. Pogradec was een plaats waar Enver Hoxha werd aanbevolen om te komen tijdens de periode van de lente en de herfst want hij had suikerziekte. Het klimaat aan de oevers van het meer is erg mild dus zeer geschikt voor het behandelen van dergelijke ziekten.


Pogradec. Deze plaats wordt ook genoemd in het boek van A. den Doolaard De bruiloft der zeven zigeuners. Vissen is verboden aan de Macedonische kant van het meer, maar niet in Albaniƫ, dus dit is een geweldige kans om de Ohrid forel te proberen in een van de restaurants aan de Albanese oevers van het meer. Tijdens deze reis maakt u een hele ronde rond het meer, 84 kilometer lang.
Inbegrepen


  1. Transfers (Hotel-grens-Lin-Pogradec-grens-hotel)

  2. Lunch (Menu met Ohrid Forel)

Aantal passagiers:

 

Let op: Vergeet niet om uw paspoort mee te nemen!